Ben je van plan het oude fort bij St Augustine te bezoeken? Dit prachtig onderhouden fort dat de naam Castillo de San Marcos heeft, is het oudste gemetselde fort van Amerika. De bouw begon rond 1672 en het duurde 23 jaar voordat het compleet was. Het kende van 1738 tot 1756 nog een bouwperiode. Deze dagen is het een nationaal monument en een erg populaire bezienswaardigheid voor toeristen. Het is dan ook zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent. Terk voor een bezoekje zeker een paar uur uit.

Een aanrader

Zeker op museum dagen is het echt een aanrader. Dis is meestal voornamelijk op vrijdag en in het weekend. Dan zijn er namelijk demonstraties volledig in kostuum. Check vooraf wel even de actuele entreekosten. Kinderen tot een bepaalde leeftijden kunnen gratis naar binnen. Bij de demonstraties worden de oude kanonnen en musketten worden afgevuurd uit belangrijke historische periodes. De begeleiders geven hierbij veel uitleg en achtergrond informatie over de geschiedenis van het fort en St Augustine. Het is over het algemeen een leuke kijk terug in de tijd te noemen.

Ontdek Florida

Florida heeft naast Castillo de San Marcos meer dan genoeg spannende en historistische plekken om te bezoeken. Zeker las je bij je vakantie een auto huurt. Het plekje St Augustine waarbij het fort ligt is het oudste stadje van de Verenigde Staten. Het ligt daarnaast maar ongeveer 2 uur rijden van de grote stad Orlando. Als je van water- en pretparken houdt is Orlando een echte aanrader. Met name het wereldberoemde Walt Disney World en Seaworld Orlando zijn er te vinden. Maar ook Miami is een prachtige plek om te verkennen.

Florida is als een geheel niks voor niks een erg populaire bestemming binnen en buiten Amerika. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je geen hotel kan vinden. Die zijn overal te vinden, en zijn meestal maar een steenworp afstand van het strand of een zwembad. Dus vergeet vooral je zwembroek en zonnebril niet als je gaat. Het zonnige subtropische klimaat zorgt ervoor dat je niet snel zonder zon komt te zitten. Kortom, waarom twijfel je nog? Bereid je voor op een unieke ervaring.