De Everglades is een enorm groot subtropische moeraslandschap van Amerika. Het beslaat bijna het gehele zuiden van de staat Florida. Rijdend door de zuidelijke gebieden zie je de Everglades vanaf de weg al liggen. Onderdeel van de Everglades is het Nationaal Park. Dit beslaat ongeveer 1/5 deel van het gehele gebied en is 6000 km2 groot. Het is een combinatie van water, gras, wetlands en duizenden kleine, grillig gevormde eilandjes.

De rijke flora en Fauna van de Everglades

Het gebied vormt een eigen ecosysteem waarbij het water wat er verdampt in de vorm van neerslag weer terugvalt in hetzelfde gebied. Vooral tijdens de zomer is hierbij kans op flinke regen- en onweersbuien. Voor de spotters van dieren een mindere tijd van het jaar omdat het water meer troebel zal zijn. De Everglades hebben een keur aan dieren die je specifiek in dit moerasachtig gebied kan tegenkomen. Hier leven schildpadden, alligators, slangen en de zeldzame Amerikaanse krokodil en Floridapanter. Je kan er tientallen soorten vogels spotten. Minder fijn zijn de muggen die met name in de zomer ieder onbeschermd lichaamsdeel zullen prikken. Het preventief insmeren met een middel wat deet bevat is dan ook absoluut aan te raden.

Het gebied is uitstekend via Miami of Orlando te verkennen. Een prima manier om de Everglades te ervaren is door middel van een airboat, een boot met een platte bodem die door middel van een lawaaierige propeller wordt aangedreven. Vele bureaus bieden deze tochten aan. De grootste kans om dieren te spotten is echter wel door middel van een kano. Doordat de dieren niet schrikken van het lawaai zal je ze eerder ontmoeten. Ook wandelen, al dan niet via een van de vele kunstmatige paden, is een prima manier om de fauna te ontdekken. Natuurlijk kan je met een auto door het gebied rijden echter geeft dit een beperkt beeld van de schoonheid en omvang van de Everglades. Binnen het gebied zijn er enkele indianenreservaten van de Miccosukee- en de Seminole indianen. Deze stammen leven bijna geheel van het toerisme door onder anderen de excursies via de airboats aan te bieden.