Altijd als eens de Florida Keys willen verkennen? Die mooie eilandengroep die voor de zuid kust ligt van de Sunshine State? Je zult zeker geen spijt krijgen van je keuze, het is namelijk meer dan een bezoekje waard. Mooi weer en prachtige stranden zijn bijna een garantie. De meeste van de zeventienhonderd eilanden liggen maar net boven het zeeniveau. Hiervan zijn er slechts een enkeling bewoond. Key West is hiervan het drukste eiland van de Keys en ligt ongeveer 4 uur rijden weg bij Miami. De eilanden worden door middel van bruggen verbonden. Waarvan de langste maar liefst elf kilometer lang is. Het subtropische klimaat zorgt daarnaast voor een aangename en relaxte sfeer. De Keys staan bekend om de losse en vrije sfeer die er onder de bevolking hangt. En dit is niet on opgemerkt gegaan de laatste jaren, steeds meer mensen willen het bezoeken. Of je nou voor de rust of om te feesten komt, de Keys hebben meer dan genoeg te bieden.

Hoe te reizen naar Florida Keys en Key West

De Florida Keys en Key West zijn niet ver weg als je vanuit Miami reist. De Keys beginnen als 24 kilometer ten zuidoosten van de feest stad. Plan en boek ver vooruit zodat je niet voor onverwachte situaties komt te staan. Als je voornamelijk voor de rust komt zal je dit vooral op de kleine Keys moeten doen. Je kunt daar overigs perfect duiken of snorkelen en genieten van de kleinschalige zeerestaurants. Het waterleven is er super, en heeft veel karakteristieke woningen. De architectuur is een belangrijk kenmerk en je ziet het overal terug op het eiland. Door massatoerisme is het eiland voor Amerikaanse begrippen vrij prijzig. Als je ernaar geschikte hotelkamers zoekt moet je er rekening mee houden dat het vrij prijzig kan zijn in de weekenden of gedurende het hoogseizoen

Wat is er nog meer te doen?

Florida heeft als staat ook veel meer te bieden dan alleen de Keys. Neem een cruise en geniet van het zonnige aangename klimaat. De vele hotels langs de kust staan altijd voor je klaar. Ook als je een auto wil huren zijn er genoeg aanbieders. Dit is ook erg aan te raden als je zelf graag op pad wil. Bezoek vooral ook de grote stad Orlando met zijn vele pret- en waterparken. Of bezoek juist de wereldbekende feest stad Miami. Bereid je voor op een zonnige en prettige vakantie, en vergeet vooral je zwembroek en zonnebrandcrème niet!