Het Miami Beach Architectural District staat bekend om zijn kenmerkend architectuur. De district kan zoals de naam al zegt, tot de Art Deco stroming worden gerekend. Vooral nachts als de bijpassende neonverlichting aan gaat wordt er een prachtige tropische setting gecreëerd. Het gehele district omvat ongeveer 800 gebouwen. Als je er heen wil, vergeet dan vooral je camera niet. Want als je graag fotografeert, heb je hier genoeg te doen. Het grootste gedeelte van het District vind je binnen Alton Road, 6th Street en het Collins Canal. Neem vooral een drankje of hapje op de vele terrassen of restaurants. Ook overdag is het zeker de moeite waard er een verfrissend drankje te nemen terwijl je geniet van het zonnige weer.

Toeristisch Florida

Tijdens het toeristische hoogseizoen is het erg druk in Maimi en omstreken. Plan als het kan ver vooruit en pluis het aanbod goed uit. Er is vast een zeker een hotel in de buurt dat precies bij jou past. Als je zelf een auto huurt en op pad wil heb je meer dan genoeg bestemmingen die een bezoekje waard zijn. Ga bijvoorbeeld naar Orlando en bezoek één van de spannende pret- of waterparken. Er zijn veel goede redenen waarom Florida zo’n populaire toeristische bestemming is voor zoveel mensen. Als je alleen al voor de vele prachtige en zonnige stranden van de Sunshine state komt, zit je gebakken.

Oh Florida

Het subtropische klimaat in de zuidelijke Amerikaanse Sunshine State is erg aangenaam te noemen. Als je zelf op pad gaat vergeet dan vooral niet Orlando of Miami te bezoeken. Maar kijk ook verder, boek bijvoorbeeld een cruise. Verken de prachtige kust en de vele klein eilandjes voor de zuidkust; de Florida Keys. Zelfs met een last minute naar Florida en minimale planning heb je meer dan genoeg te doen. Neem vooral het Art Deco District in Miami mee in je planning. Dit is zoals beschreven, zeker de moeite waard. Vergeet daarnaast natuurlijk je camera, zonnebrandcrème en zonnebril niet. Het ligt tenslotte maar een steenworp weg bij Miami beach.