Altijd al eens naar Florida willen gaan om de grote pretparken te bezoeken? Je zult er zeker geen spijt van krijgen. De prachtige Sunshine state heeft een groot en divers aanbod van water- en pretparken. Om maar een paar bekende parken te noemen: Walt Disney World Resort, Universal Orlando Resort, Seaworld Orlando Resort en Legoland Florida. En ga zo maar door. Er zijn ongeveer vijf grote pretparken en verschillende kleinere parken te vinden. Maar buiten de pretparken zijn er ook grote waterpretparken te vinden in de Sunshine State. De staat heeft een verrassend aangenaam zonnig subtropisch klimaat. Dus wees er zeker van dat je je zwemkleding inpakt en zonnebrandcrème mee op reis neemt. Florida is niet voor niks een bekende en populaire toeristische bestemming binnen en buiten Amerika.

De grote en kleine pretparken

Florida is een erg interessante, diverse en spannende plek om te verkennen en ontdekken. Je hoeft ook maar een kleine beetje onderzoek te doen om een gehele lijst met mogelijke bestemmingen te krijgen. Neem vooral een kijkje in Orlando, hier zijn veel van de grote pretparken te vinden. Of ga naar het wereldbekende Miami waar altijd wel iets leuks te doen is. Dit is natuurlijk goed te doen ik het aangename warme klimaat. En voor afkoeling kun je altijd naar de grote waterparken: Disney Blizzard Beach, Disney Typhoon Lagoon, Wet ‘n Wild Orlando, SeaWorld Aquatice of Legoland Florida Water Park. De hotels zijn meestal niet ver te vinden van de grote parken, boek vooruit om de juiste plek te vinden die bij je aansluit.

De pretparken zelf bezoeken

Zelfs met een last minute naar Florida zit je goed. Er is meer dan genoeg voor jou om te ontdekken naast de parken. Neem bijvoorbeeld de prachtige Everglades of de Florida Keys. Dit kan natuurlijk perfect als je een auto huurt en zelf op pad gaat. Ook bij of voor de kust is er genoeg om van te genieten. Neem bijvoorbeeld een cruise en ga lekker zonnen en zwemmen in de warme zee. Geniet van je verre reis en proef de diverse en warme zuidelijke Amerikaanse cultuur. De infrastructuur in Florida is goed dus je kunt bent meestal snel ter plek. Dus waar wacht je nog op? Bereid je voor op een onvergetelijke reis.