Altijd al eens het hippe en spannende South Beach willen bezoeken in het zonnige Florida? Dit is het strand waar het allemaal gebeurt. Het strand dat ook vaak wordt afgekort als SoBe is een van de hotspots van Miami. Het strand heeft zijn naam voornamelijk te danken aan zijn ligging. Het is dan ook het meest zuidelijke stand van Miami Beach. Het ligt aan de Ocean Drive, een wereld bekende plek. Oceaan drive is één van de meeste gefotografeerde plekken in Amerika en is al vaak de set geweest in verschillende films. Dit is niet per se door het prachtige strand maar ook door de vele art deco gebouwen en de vele opvallende hotels. Maar ook als je het gewoon voor de zon, zee en strand komt, zit je hier zeker goed.

Kijk je ogen uit

Florida is een prachtige staat, en niet voor niks één van de meest bezochte toeristische bestemmingen binnen Amerika en daar buiten. De Sunshine state heeft meer dan genoeg te bieden. Als je voor puur avontuur gaat, zijn de vele pretparken een must. Bezoek bijvoorbeeld Walt Disney World, of het indrukwekkende Seaworld Orlando of juist het interessante Kennedy Space Center. De meeste parken zijn te vinden rond de stad Orlando. Het is ook zeker aan te raden een auto te huren en zelf op pad te gaan. Bekijk de karakteristieke sinaasappel boomgaarden op het platteland of juist de indrukwekkende hoog bouw in de steden. Zorg hierbij er wel voor dat je auto een goede airconditioning heeft. Het subtropische klimaat zorgt over het algemeen voor hoge temperaturen die niet te vergelijken zijn met Nederland.

Hotels, Cruises en meer

De toeristische kustgebieden in en rond Miami hebben meer dan genoeg hotels. Doe je zelf een gunst en pluis het uit. Er is vast een zeker een hotel dat precies bij jou behoeften past. Daarnaast zijn er meer dan genoeg activiteiten te doen bij de kust of in de stad. Maar kijk vooral ook verder:Neem een gezellige relaxte cruise lang de kust en bezoek de bekende eilanden groep de Florida Keys. Zelfs met een last minute naar Florida is plezier gegarandeerd. Vergeet vooral je handdoek en zonnebrandcrème niet. Bereid je voor op een aangenaam zonnige vakantie!