Florida is een van de zuidelijkste staten van de VS. Een garantie van veel zon en heerlijke temperaturen.
Een aantal factoren wat klimaat betreft voor Florida zijn kenmerkend voor deze Amerikaanse staat.

Wat gaan we doen in Florida

Florida is bij uitstek het land om een rondreisje met een auto te gaan maken. Lekker op eigen houtje een aantal stranden en steden bezoeken zoals Orlando en Miami, maar wat iedereen eigenlijk een keertje in zijn leven gedaan moet hebben is zwemmen met dolfijnen.

Zwemmen met dolfijnen

Het zwemmen met dolfijnen is een onvergetelijke ervaring. Vooral in Florida heeft dit iets unieks. Dolfijnen zijn allerhartelijkste, intelligente dieren. Tijdens een zogenaamde “Dolphin Encounter” ga je na een uitgebreide instruktie en onder professionele
begeleiding in ondiep water met nog meer mensen kennis maken met de dolfijnen. Je mag de dolfijnen aanraken en aaien. Een hele aparte ervaring om mee te maken. Wanneer je uitgebreid hebt kennis gemaakt met deze dieren ga je naar een dieper bassin waar je samen met de dolfijnen kan gaan zwemmen. Een onvergetelijke beleving in dit heerlijke land. Zwemmen met dolfijnen in Florida moet je een keer gedaan hebben!

Waar ga je in Florida met dolfijnen zwemmen

Zwemmen met dolfijnen is niet goedkoop maar wel voor iedereen betaalbaar. Het ligt aan de de duur en de aktiviteiten die je met zo’n dier bezig bent. Wel is het vaak zo dat alles bij het zwemmen met een dolfijn is inbegrepen. Entree park, maaltijd en drankjes zitten bij de prijs in. Discovery Cove is een themapark in Orlando waar je voor een dolfijnenzwemdag terecht kunt. Behalve zwemmen met dolfijnen is er nog meer met zee en zeedieren te beleven op dit park.

Nog meer plekken in Florida waar gezwommen kan worden met dolfijnen zijn:

Dolphin Research Center in Grassy Key
Theatre of the sea in Islamorada
Dolphins Plus te Key Largo

Ga voor meer informatie naar de desbetreffende website’s