Wie vanuit het Westen naar Las Vegas wilt gaan, komt op zijn route het Death Valley National Park tegen. De naam doet deze dode vallei alle eer aan, maar toch is het een prachtig landschap om door te reizen. De kilometerslange asfaltbaan doorklieft het aardkleurige grillige landschap. De bovennatuurlijk hoge temperaturen ter plaatse geven de hele ervaring alleen maar nog meer drama. Wanneer je op deze pagina direct reizen naar Las Vegas hebt vergeleken en je begint je avontuur vanuit Sin City, dan zet je je GPS richting Westkust. De weg lijkt er net gegoten en je voelt je koning te rijk voor kilometers aan een stuk.

Een kunstwerk van rotsen

De uitstap naar Death Valley National Park loont zeker de moeite alleen al wanneer je met de huurauto ernaartoe rijdt. Je kan in het park zelf het prachtige Artist’s Drive bezoeken, wat letterlijk doet denken aan een schilderspalet van een kunstenaar. Je voelt je nietig bij de immense rotsen die wel geschilderd lijken. Voor de avonturiers is er zeker de Titus Canyon Road aan te raden. Enigste voorwaarde is dat je over een goede terreinwagen beschikt, want de weg bestaat hier niet uit asfalt.

Badwater Basin

Wanneer je bijvoorbeeld na een lange rit in de auto de benen wat wilt strekken, is een stop bij het Badwater Basin de ideale plaats. Dit zoutwater bassin is trouwens één van de laagste punten ten opzichte van de zeespiegel ter wereld. Denk er steeds aan om voldoende water mee te hebben tegen de ongekende hitte die ze in Death Valley hebben. Een geluk voor elke toerist dat de overheid van de Verenigde Staten zoveel waarde hecht aan hun natuurlijke eigendommen zodat parken zoals Death Valley National Park een waar genot zijn om te bezoeken.