The Stratosphere Observation Pack Las Vegas is een opvallende verschijning in het toch al opvallende Las Vegas. Met een hoogste punt van 350 meter steekt dit gebouw boven de rest van de stad uit. Bezoekers hebben een fabuleus uitzicht vanuit het 264 meter hoge platform waarmee de stad en zijn omgeving 360 graden rondom kan worden bekeken. Op een hoogte die is te vergelijken met onze eigen Europese Eiffeltoren.

Locatie en entertainment in en rond de Stratosphere

Het gebouw bevind zich noordelijk van de kruising Sahara Avenue en The Las Vegas Strip waar het sinds de opening in 1996 al talloze gasten heeft ontvangen. Voor de waaghalzen onder ons heeft de toren vier attracties die zelfs de meest ervaren thrillseeker een ervaring geeft om nooit te vergeten. Big Shot schiet een stoeltjeslift 50 meter de lucht in met een snelheid van 72 kilometer per uur en geeft een spectaculaire combinatie van G-krachten en gewichtsloosheid als de lift weer naar beneden zakt. Insanity is een draaiende kermisattractie die bochten draait van 70 graden, maar dan wel vrij in de lucht zwevend op 274 meter hoogte. Een unieke ervaring. X-Scream schiet de bezoekers in een open achtbaanwagen over de rand waardoor er het gevoel ontstaat dat je in de diepte wordt gelanceerd. Probeer dan maar eens stil te blijven. SkyJump is een gecontroleerde vrije val vanaf grote hoogte waarbij de adrenaline door de aderen zal spuiten.

Wat is er nog meer te doen

Behalve uitkijktoren en platform voor attracties kunnen de bezoekers ook op grote hoogte dineren in verschillende restaurants. Er zijn optredens van internationale artiesten en er is natuurlijk ook de mogelijkheid om een gokje te wagen. Ook de hotelkamers op grote hoogte maken de Stratosphere tot een bijzonder plek om te overnachten. Ook voor speciale groepswensen en huwelijken is deze locatie er een om nooit te vergeten. Het mooiste moment op de toren is misschien wel de zonsondergang. De kleuren aan de horizon veranderen spectaculair waardoor de stad omsloten wordt door een schitterend pallet aan kleuren.