Het enorme park midden in New-York is helemaal kunstmatig aangelegd met hier en daar wat stukken ongerepte natuur. Aan bezienswaardigheden in dit grote park geen gebrek. Dagelijks leggen fans van John Lennon bloemen neer op een plek waar deze Beatle graag kwam. Hij werd vlakbij Central Park neergeschoten. Na zijn dood werd Strawberry Fields ontworpen als symbool voor de vrede. Dit symbool is altijd te bezoeken.

Belvedere Castle werd bovenop Vistal Rock gebouwd in de 19e eeuw. De Vistal Rock is een originele rotspartij van zo’n 450 miljoen jaren oud. Tot de jaren ’60 werd deze plek gebruikt voor de weersvoorspelling. Het kasteel doet zijn naam eer aan. Belvedere betekent “mooi uitzicht”. Een mooie plek om eens te gaan bekijken wanneer je in Central Park bent.

Sheep meadow is een plek waar de New-Yorker’s zomer’s naar toe gaan om te zonnen en uit te rusten van de drukke werkweek. Een prachtige plek. De wolkenkrabbers steken boven dit park uit en dit geeft een apart plaatje.

Ook de verborgen watervallen en het park Shakespeare’s Garden zijn plekken in Central Park die zeker een bezoekje waard zijn.