Een van de hoogste gebouwen van New York dat bovendien zijn naam te danken heeft aan de bijnaam voor de staat New York is het Empire State Building. Vandaag de dag niet meer weg te denken uit de drukke binnenstad van The Big Apple. Wie kent niet die bekende foto’s van werklui op draagbalken hoog in de lucht zonder beveiliging? Dat zijn realistische beelden van hoe het er tijdens de bouw aan toe ging. Weet je trouwens dat er slechts 410 dagen nodig waren om dit 102 verdiepingen hoge kantoorgebouw te bouwen?

Een bezoek in hogere sferen

Wanneer je in New York City bent, mag een bezoek aan het Empire State Building zeker niet op je lijst ontbreken. Het is beter om dit eerder aan het einde van je verblijf in te plannen dan in het begin, zo kun je alle plekken die je bezocht hebt van bovenaf herkennen. Je kan echt wel spreken van een Empire State Building-ervaring, want niet alleen is er het magnifieke torenhoge uitzicht van New York City, maar de rit in de lift ernaartoe is al een belevenis op zich. Liftbedienden met aangepaste kledij geven een woordje uitleg tijdens de minutenlange reis naar de bovenste verdieping.

Dak van de wereld

Op de 102e verdieping van het Empire State Building heb je een prachtig zicht op de stad. Je kan gans het dak rond wandelen, binnen en buiten en er staan hier en daar toestellen om verder dan met het blote oog zichtbare plekken te ontdekken. Om het panoramisch uitzicht te ervaren, boek je best je ticket op voorhand of plan je je bezoek in de voormiddag. In de drukke toeristische maanden moet je rekening houden met wat langere rijen aan de liften. Je hebt de keuze om naar de 86e verdieping of helemaal tot aan de top te gaan die zich op de 102e verdieping bevindt en dat op elke dag van het jaar van ‘s morgens 8 uur tot 1u15 ‘s nachts.