New York City is een smeltkroes van nationaliteiten, culturele achtergronden en tradities. Iedere dag weer bezoeken talloze toeristen deze fascinerende stad en duiken onder in het bruisende leven. Of je nu van kunst, architectuur, historie, sport of het uitgaansleven houdt, in New York City kun je je hart ophalen. Ieder seizoen brengt zijn eigen charme met zich mee: sneeuw in Central Park of heerlijk zonnen op het strand bij Coney Island. Bezoek deze stad en beleef de vakantie van je leven. Vergelijk op deze pagina direct reizen naar New York City en boek vandaag nog.

Houd je van zondag vroeg opstaan en ben je in voor een onvergetelijke ervaring? Boek dan een Gospeltour door de wijk Harlem. Leer meer over de geschiedenis van deze wijk en woon zelf een mis bij. Geniet van de gospelmuziek, dans en zing mee met de aanwezige gelovigen in een van de 400 kerken in Harlem. Sluit de tour af met een authentieke soulfoodlunch in een plaatselijk restaurant.

Nieuw-Haarlem

Harlem wordt vaak als onveilig betiteld. Met de bus- of wandeltour maak je toch kennis met deze prachtige wijk. De gids vertelt je alles over de geschiedenis. Wist je dat Harlem in 1658 is gesticht door Peter Stuyvesant? Toen heette de wijk Nieuw-Haarlem. Boeren bewerkten hier bijna 200 jaar lang de grond. Aan het begin van de 19e eeuw was de landbouwgrond zo uitgeput, dat oogsten mislukten en de boeren gedwongen werden hun grond te verkopen. Veel immigranten trokken naar dit gebied in het noorden van de stad, vooral Afro-Amerikanen. Het deel van de wijk waar vooral mensen uit het Caraïbisch gebied wonen, heet Spanish Harlem.

Verschillende gospeltours

Er zijn verschillende tours door Harlem mogelijk. Op zondag is de bustour, die vertrekt vanuit Midtown Manhattan, vooral gericht op het bijwonen van de mis. Dan is er op zondag ook een wandeltour door Harlem: ontdek onder leiding van een gids de straten van Harlem, woon een gospelmis bij en sluit de wandeltocht af met een heerlijke lunch. Op woensdag leer je tijdens de bustour meer over de mensen en hoe de gospel een belangrijk onderdeel van hun dagelijks leven is geworden.