Ground Zero New York is een eerbetoon van herinnering en eer aan de bijna 3.000 mensen die stierven in de terroristische aanslagen van 11 september 2001 op het World Trade Center site, in de buurt van Shanksville en in het Pentagon, evenals de zes mensen die werden gedood in het World Trade Center bij een aanslag in februari 1993.

9/11 MEMORIAL PLAZA

Een eerbetoon aan het verleden en een plaats van hoop voor de toekomst — de 9/11 Memorial Plaza in New York is een plek van herinnering en vernieuwing. Het 8-hectare park is een plek om te mediteren, samengesteld uit een bosje van bijna 400 white oak bomen, en de grootste door de mens veroorzaakte watervallen in de Verenigde Staten. Elke pool ligt in de voetsporen van de oorspronkelijke Twin Towers. De namen van elke persoon die zijn omgekomen in de terreuraanslagen van 26 februari 1993 en 11 september 2001 zijn vereerd in brons rond de twin Memorial reflecterende zwembaden.

9/11 MEMORIAL MUSEUM

Het 9/11 Memorial Museum is gelegen binnen het archeologische hart van de originele WTC plaats. Het Museum dient als lands eerbiedige hulde aan de bijna 3000 slachtoffers van de aanslagen en aan allen die buitengewone moed en mededogen in de nasleep van de ramp toonden. Hier wordt de bezoeker geconfronteerd met beelden en verhalen van ij die het overleefden en met de globale impact van 9/11.

BEZOEKERSINFORMATIE

De Memorial en het Museum bevinden zich op de site van de World Trade Center in lower Manhattan. Als bezoeker is er een toegang via het kruispunt van Liberty Street en Greenwich Street, op de kruising van Liberty Street en West Street of op het kruispunt van West Street en Fulton Street. Een gemiddelde bezoek duurt ongeveer twee uur en kan ondersteund worden met audiogidsen in het Museum.