New York City is een bruisende metropool die tot ieders verbeelding spreekt. Of je nu van kunst, architectuur, historie of het uitgaansleven houdt, in New York City kun je je hart ophalen. Voor sportliefhebbers is het hier ook een waar paradijs. De New Yorkers zelf zijn sportfanaten, dus er is genoeg te doen. Er is twee ijshockeyteams, twee footballteams, een basketbalteam en natuurlijk twee honkbalteams. Een bezoek aan het Yankee Stadium en club in de Bronx is een absolute aanrader voor het hele gezin. Vergelijk op deze pagina direct reizen naar New York City en boek vandaag nog.

‘The house that Ruth built’ is de bijnaam van het Yankee Stadium, het thuishonk van de honkbalclub de New York Yankees. Met Ruth wordt natuurlijk de linkshandige Babe Ruth bedoeld, een van de meest iconische honkballers die het land ooit heeft gekend. Ook spelers als Joe DiMaggio en Mickey Mantle maakten de Yankees groot.

Yankee stadion in de Bronx

Het originele Yankee Stadium is gebouwd in 1923 in de New Yorkse wijk de Bronx. Er werd niet alleen honkbal gespeeld. Het was een geliefde locatie om grote evenementen te organiseren, waaronder concerten. Ook is het stadion tweemaal bezocht door een Paus.
Aan het begin van deze eeuw is het oude stadion gesloopt. Het nieuwe Yankee Stadium, dat er direct naast ligt, werd op 2 april 2009 geopend. De oude locatie is nu een openbaar honkbalpark, genaamd ‘Heritage field’.

All-American uitje

Een bezoek aan het Yankee Stadium is een ware belevenis. Iedere dag worden diverse rondleidingen georganiseerd. Bezoek meteen het Hard Rock Café, de Mohegan Sun Sports Bar of NYY Steak, voor de beste biefstuk van de stad. Koop kaartjes voor een wedstrijd en geniet van een all-American uitje. Wie anderhalf uur van tevoren aanwezig is, maakt ook het zingen van het volkslied mee. Meer weten over de geschiedenis van de Yankees? Bezoek dan de club: een exclusieve lounge gelegen aan het ‘left field’ van het stadion. Geniet hier van een cocktail of diner, omringd door alle Yankees-helden. En dan dat adembenemende uitzicht over het stadion… Een bezoek aan Yankee Stadium en club is een absolute aanrader.