4 - 28 dagen
Vlucht, Auto, Bus
Texas
254,-

Texas is een groot gebied. Texas heeft ongeveer de oppervlakte van Spanje en Frankrijk samen. Het is op Alaska na de grootste staat van de Verenigde Staten. In Texas wonen wel 30 maal zo veel mensen dan in Alaska. De personen die er rondlopen met grote hoeden, cowboys of zakenlui, zijn het symbool voor Texas. Een Texaan kan op het land werken maar ook in een laboratorium. Texas kan gezien worden als een ruige staat. De zomermaanden kunnen in Texas enorm heet worden. Rond eind juli is het de heetste vakantie plaats van de hele wereld. Daar moet je wel tegen kunnen. We moeten de Amerikanen bedanken voor de uitvinding van de aircondition. Het verbruik aan energie is er zeer hoog.

Reizen in Texas

Wanneer je naar een andere plaats wilt gaan en op het kaartje lijkt het vlak bij elkaar te liggen, moet je er van uitgaan, dat je nog uren moet rijden. De wegen zijn er goed begaanbaar maar zijn vaak zeer recht. Daardoor kan je gemakkelijk in slaap vallen met alle gevolgen die daar dan bij kunnen horen.

Bezigheden

Indien u van winkelen houdt is Amerika geweldig. Er zijn overal hele grote winkels die altijd open zijn en nooit druk zijn. De klanten wachten allemaal rustig op hun beurt. Er staan overal in de winkel losse kassa eilanden en je kan zo de winkel in- en uitlopen.

Voedsel

We weten van de TV dat de Amerikanen over het algemeen allemaal veel te dik zijn. Dat komt vooral door het eten van de vette happen. 50% van de bevolking is te dik. Dat komt door de grote hamburgers en vette cakes met stroop. Toch wil men er wel wat aan gaan doen. De Amerikanen zijn er zich van bewust geworden dat het zo niet door kan gaan. Er zijn te veel zieke mensen doordat ze te dik zijn. Aan alcoholische drank kun je moeilijk aankomen. Er zijn zelfs plekken waar helemaal geen alcohol verkocht mag worden. Zorg er ook voor dat je geen alcohol op hebt als je achter het stuur zit. Hierop staan zeer strenge straffen als ze je aanhouden.