1 - 14 dagen
Vlucht, Auto
New York
98,-

Een van de staten in Amerika is de staat New-York. Met als hoofdstad de City New-York. Wanneer je een rondreis zou gaan maken door de staat New-York heeft deze veel te bieden. Dit gedeelte van Amerika ligt in het oosten. Naast de Big Apple heeft deze staat nog veel meer te bieden. Wat te denken van de Niagara watervallen die aan de noordkant op bijna de grens met Canada te vinden zijn. Tijdens een rondreis door deze staat hoort natuurlijk een bezoek aan the Big City New-York met zijn tientallen bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in New-York

New-York biedt vele mogelijkheden om mooie dingen te gaan zien. Een van de bekendste trekpleisters is het Empire State Building. Deze is met zijn 381 meter een van de hoogste wolkenkrabbers in de stad. Vanaf de 86e verdieping heb je een geweldig uitzicht over the Big Apple. Een bezoek aan deze building moet zeker op je “to do” lijstje staan.

Het vrijheidsbeeld ligt 10 minuten varen vanaf New-York op het eilandje Liberty Island. Het beeld staat er om iedereen die binnenvaart over de Hudson te verwelkomen. In 1886 werd het beeld onthuld en sindsdien is het meerdere keren gerenoveerd. De Lady of Liberty is met de sokkel meegerekend 93 meter hoog en is heel imponerend wanneer je het voor het eerst van dichtbij kan bekijken. Zeker een bezoekje waard.

Wanneer je een bezoek brengt aan Libery Island kan je daarna met dezelfde boot doorvaren naar Ellis island. Begin 20e eeuw deed dit eiland dienst als grenspost voor nieuwe immigranten die hun geluk in Amerika gingen beproeven. Een en ander is in een museum van het eiland te zien.

Times Square is een plein in New-York waar je je kunt vergapen aan de tientallen electronische billboards. Het is hier altijd gezellig druk en met oudjaar verzamelen zich hier duizenden mensen die de oudejaarsnacht hier gezamelijk vieren. Dit wordt in heel Amerika uitgezonden op t.v.

Central Park

Waar je natuurlijk ook niet omheen kan is Central Park Een prachtig aangelegd park wat voor de stadse New-Yorker een fijne plek is om te gaan ontspannen en hardlopen. In de winter kun je er zelfs een rondje gaan schaatsen op de ijsbaan. Heel bekend van de film’s en televisieprogramma’s. Verder is er nog een mooie dierentuin te vinden in dit uitgestrekte park.

New-York heeft nog vele bezienswaardigheden meer. Kijk voor meer informatie op deze website.