int(98)
4 - 28 dagen
Vlucht, Auto, Bus
Texas
259,-

De een na grootste staat van Amerika is Texas. Hier ontmoet je de echte cowboys en bezoek je de bekende steden als Houston en Dallas. De term ‘everything is bigger in Texas’ is zeker van toepassing. Alles is er groot. Er wonen veel mensen (22 miljoen) en het Latino gevoel kun je hier echt voelen. Texas ligt vlak naast Mexico en deze invloeden zie je hier dan ook vaak terug in het dagelijkse leven. Het weer is er heel verschillend en dit maakt het een ideale ‘state’ om eens te bezoeken. Wil je direct je reis vergelijken dan is dat mogelijk op de rest van de pagina.

Roadtrip

Een roadtrip is uiteraard typisch Amerikaans en het is een aanrader om Texas te bezoeken met een gehuurde camper. Een stad die je zeker moet bezoeken is de hoofdstad Austin. Hier komt muziek tot leven. De stad is muziek. Er zijn veel podia en er is altijd wel een concert te vinden. Ben je een muziekliefhebber dan moet je deze stad een keer bezocht hebben. Houston is de tweede stad die je moet bezoeken wanneer je in Texas bent. Hier huist ook de basis van het NASA Space center. Ben je meer een natuurliefhebber dan ga je naar het Big Bend National Park. Dit is een afgelegen natuurgebied en hier vind je veel mooie natuur en unieke plantensoorten. De rivier Gio Grande stroomt door dit park. En vormt een natuurlijke grens tussen Mexico en Amerika.

Variatie

De variatie in Texas is enorm. Het land is groot en hierdoor heb je verschillende soorten grond. Denk aan Laagland, heuvels, droge kale vlakten en ga zo maar door. Het weer verschilt hierdoor heel erg per plek. En dat maakt deze staat uniek. Er is genoeg te beleven. Trek voor dit bezoek zeker een aparte vakantie uit of zeker 3 weken. Anders heb je niet genoeg gezien. Het is bijzonder!