int(94)
1 - 30 dagen
Vlucht, Auto, Bus
Californië
49,-

California is een staat aan de legendarische westcoast van Amerika. Hier vind je Hollywood, palmbomen, de Golden Gate Bridge en uitgestrekte stranden, maar ook vele nationale parken. California is de staat waar mensen naartoe trekken om te dromen. De grens tussen fantasie en realiteit is niet alleen in Hollywood, maar in heel California voelbaar. De combinatie van zoveel bezienswaardigheden, onwerkelijke natuur en een ontzettend aangenaam klimaat maken het bovendien bij uitstek een plek om te bezoeken. Op deze pagina kan je direct verschillende reizen naar deze prachtige staat vergelijken.

Cultuur

California wordt ook wel de Golden State genoemd, met name sinds de California Gold Rush van 1849. De hoofdstad van California is Sacramento, al is dit bij lange na niet de grootste stad. Er zijn meerdere prachtige routes mogelijk om de staat te verkennen. Langs de kust liggen de steden San Fransico, Los Angeles en San Diego die allen de moeite waard zijn om te bezoeken. Los Angeles staat bekend om Hollywood, maar de stadsdelen Venice Beach, Beverly Hills en Bel Air zijn minstens zo innemend. Een fietstocht over het strand naar de feestelijke pier van Santa Monica is een absolute aanrader. Ten zuiden van Los Angeles vind je het chique Orange County, met prachtige plaatsjes zoals Newport Beach vol zeilschepen. Ten noorden van Los Angeles tref je het mondaine Malibu Beach aan waar veel beroemdheden wonen. Santa Barbara is een minder bekende plaats maar ongelooflijk mooi. Dit oudere stadje heeft veel Spaanse invloeden, duidelijk zichtbaar in de architectuur. Nog meer naar het noorden kom je langs Carmel, waar Clint Eastwood burgemeester is geweest, en Monterey, waar zeehonden de wandelaars bestuderen.

Natuur

Met name in het binnenland van California tref je prachtige natuur. Er zijn vele nationale parken. De bekendste hiervan zijn Yosemite en Death Valley. Vergeet ook de beroemde sequoia wouden niet. De hoogste boom ter wereld is een sequoia van 115 meter hoog. In het noorden, op de grens met Arizona, vind je het adembenemd mooie Lake Tahoe, waar in de winter zelfs geskied kan worden.