int(94)
7 - 28 dagen
Vlucht, Auto, Bus
Californië
395,-

Van plan op vakantie te gaan in San Francisco? Je zult er geen spijt van krijgen. Deze prachtige stad in de heuvels van de westkust van de Amerikaanse staat Californië is meer dan een bezoekje waard. De stad telt ongeveer 800.000 inwoners en was vooral vroeger bekend als hippiestad. Hoewel veel van die hippies nu verdwenen zijn is de relaxte sfeer gebleven. San Francisco staat hedendaags vooral bekend om zijn karakteristieke tramsysteem, sfeervolle wijken en de vele toeristische attracties. Ga op pad en geniet van het zonnige Californische klimaat. Kijk vooral verder op deze pagina voor het directe reisaanbod naar het zonnige Californië.

Bezienswaardigheden San Francisco

Ben je van plan bent verschillende bekende plekken in San Francisco te bezoeken? Neem dan vooral Golden Gate Bridge in je planning mee. Deze is echt een bezoekje waard, ook s’nachts zul je je ogen erop uitkijken. Ga vooral zelf ook op pad; huur een auto, neem de tram of ga lekker op de fiets. Er zijn veel mogelijkheden om rond te komen in de innovatieve stad. Neem vooral ook een kijkje bij Fishermann’s Wharf oftewel pier 39. Of ga juist de painted ladies bewonderen bij Alamo Square. Ook San Francisco zoo, het beruchte Alcatraz of het interessante Exploratorium, daar draait alles om wetenschap. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker te shoppen rond de Union Square.

Reizen Californië

De beste reistijd voor Californië is over het algemeen in het voor- en najaar. Dan zijn de temperaturen het meest aangenaam te noemen. Ook de tickets zijn dan wat goedkoper en kun je de langste dagen mooi meepakken. Zodra je landt in Californië kun je beginnen met genieten. Binnen de stad zijn veel steile hellingen te vinden, hiervoor is het tramsysteem van San Francisco uitermate geschikt. Je kunt natuurlijk ook altijd nog de bus of metro nemen. Verbreed je horizon en bereid je voor op het prachtige San Francisco en de creatie van blijvende herinneringen.