int(96)
3 - 28 dagen
Vlucht, Cruise
Hawaii
159,-

Hawaï staat vooral bekend om de 8 grote eilanden, waarvan er vier druk bezocht worden door toeristen. Het klimaat is er het gehele jaar door aangenaam en de vulkanen en andere bezienswaardigheden nodigen uit om een kijkje te nemen. De flora en fauna is uniek en zeldzaam. Nergens ter wereld vind je bepaalde planten-of dierensoort dan op Hawaï De watersport wordt actief beoefend en de taal die gesproken wordt is Engels of Hawaiaans. Met een Aloha! en een bloemenkrans worden toeristen vriendelijk begroet op Hawaï Ook een last-minute boeken naar Hawaï? Direct reizen kan vergeleken worden op de website.

De eilanden van Hawaii

Hawaï (de aloha-staat) is de vijftigste staat van de Verenigde Staten (Amerika). Het bestaat uit 137 vulkanische en ringvormige eilanden. Het grootste eiland heet Hawaï en de hoofdstad is Honolulu (gelegen op het eiland Oahu). De Hawaï eilanden die het eest bezocht worden bestaan uit de vier hoofdeilanden Oahu, de Big Island (Hawaï), Kauai en Maui. De vulkaan op Maui, genaamd de berg Haleakale, trekt jaarlijks veel toeristen. De 55 kilometer lange weg naar de top is makkelijk per auto te bereiken. De vulkaan bedekt meer dan 70 procent van het eiland. Mauna Kea (witte berg), een slapende vulkaan, is met zijn 10.203 meter de hoogste berg ter wereld: De flora en fauna op Hawaï is uniek en komt elders ter wereld niet voor. Zo komt de Hawaïaanse monniksrob, een zeehond, uitsluitend op Hawaï voor. Tussen Maui, Lanai en Molokai overwinteren jaarlijks ruim 10.000 bultruggen.

Het weer en de cultuur

Hawaï kent twee seizoenen: de zomer en de winter. In de zomer is het gemiddeld 29 graden Celsius, in de winter 26 graden. In de zomer wordt het zelden warmer dan 32 graden, wat het klimaat erg aangenaam maakt. Op sommige vulkanen kan in de winter sneeuw vallen. Er wordt voornamelijk Engels gesproken en op de eilanden zijn vooral de watersporten als surfen, kajakken en outrigger varen in trek. Traditioneel zijn de hoela, die voor toeristen bestaan uit de bloemenkrans. Een aanrader is het bezichtigen van Pearl Harbor Memorial, waar je veel leert over de historische aanval van december 1941. Ook zijn er mooie Nationale parken aanwezig.