int(90)
1 - 28 dagen
Vlucht, Auto
New York
98,-

New York bezoeken, is meer dan een stedentrip. Het is een paar dagen leven in een andere wereld. Ontdek de wolkenkrabbers en vele bezienswaardigheden, benieuwd wat er allemaal te ontdekken valt? Ga dan naar onze bezienswaardigheden pagina, als je direct een leuk hotel wilt boeken kan je vergelijken op deze pagina en snel de leukste en goedkoopste hotels boeken naar New York!

De stad

New York is gewoonweg imposant. Het oppervlak van de stadstaat New York is vergelijkbaar met de grootte van België. Alles is groot, groter, groots en je voelt je de eerste twee, drie uur heel klein. Tegelijkertijd is New York een belevenis. De drukte, de mensenmassa, de wolkenkrabbers, Broadway en alles wat je kunt bedenken. Zo zijn de brandweerauto’s werkelijk net zo immens als ze in films lijken en kun je op zo wat ieder uur van de dag wel ergens iets eten of zelfs boodschappen doen.

Hotels

Op Manhattan vind je de bekendste hotels ter wereld, zoals het Waldorf Astoria of het Plaza bij Central Park. Hotels zijn prijzig en het loont om bij het regelen van de reis ook een hotel te boeken. Kijk daarbij eens naar hotels in Harlem, Brooklyn of Queens. Niet alleen zijn ze in deze bekende delen van New York betaalbaarder, je ziet delen van de stad waar je normaliter niet zou komen. Neem de tijd om Chelsea hotel te bezoeken, waar de beroemde Andy Warhol ooit woonde of wandel eens langs het gebouw van de Verenigde Naties. Zo krijg je een indruk van het niet zo toeristische New York.

Tips

Bereid het bezoek goed voor.
1. Kies voor een directe vlucht naar New York. Vergelijk het aanbod op deze pagina.
2. Boek vooraf een hotel. Dat is goedkoper en levert veel extra tijd op, want je hoeft geen hotel te zoeken dat bij jouw budget past.
3. Erg goedkope hotels zijn af te raden, want ze liggen vaak in slechtere buurten.
4. Bezoek little Italy en Chinatown. Niet alleen om er goed te eten, maar vooral om de sfeer te beleven.
5. Ga gewoon eens op een bank zitten in een van de kleine parkjes die je overal tegen komt en laat je verrassen door de leuke eekhoorns die midden in de stad leven.
6. Houd rekening met het feit dat er verwacht wordt dat je minimaal 10% fooi geeft als je uit gaat eten.