int(90)
4 - 21 dagen
Auto, Vlucht, Cruise
New York
24,-

Waarschijnlijk is de ‘Big Apple’ de meest beschreven en besproken stad ter wereld. New York is dan ook imponerend, groot, groots en een pure belevenis. Je komt letterlijk ogen en tijd te kort om deze stad te beleven. Reden genoeg om nog een keer een bezoek te brengen. New York is veel meer dan Broadway, 5th Avenue, het Vrijheidsbeeld en Wall street. Het is een ongelooflijke mengelmoes aan culturen en smaken, een stad waar je vooral ook buiten Manhattan moet gaan kijken en waar je maar niet genoeg van kunt krijgen.

Bezienswaardigheden

Naast de al vermelde bezienswaardigheden zijn er uiteraard het Empire State Building, Battery Park en Greenwich Village. Maar laten we de trip door deze stad anders beginnen, namelijk met de eerste stap die je in de stad doet. Nadat je geland bent, neem je de trein naar Pen station en van daaruit de metro naar het hotel. Zodra je de metro uitgang uit loopt, kun je alleen nog maar omhoog kijken, want de wolkenkrabbers staan letterlijk om je heen. Gewoonweg imponerend. Let op dit soort momenten goed op jouw paspoort, portemonnee, bankpas en creditcard, want je wordt enorm afgeleid. Om de bekendste bezienswaardigheden te zien, kun je gebruik maken van een dagticket voor de stadsrondrit bus. Wil je naar het Vrijheidsbeeld, neem dan ook de tijd om Ellis Island te bezoeken. Meer dan de moeite waard. De boot vertrekt vanuit Battery Park, de beroemde plek waar ooit de Nederlanders voet aan wal zetten onder leiding van Peter Stuyvesant.

Er is meer

Bezoek vooral Little Italy of China Town. Niet alleen om heerlijk te eten, maar vooral om dat andere New York te beleven. Of neem de bus om over de Brooklyn Bridge te rijden. Je ziet deze imposante brug zo vaak in films, neem even de tijd om ze in het echt te beleven. Overigens kun je in Brooklyn leuk shoppen, goedkoper dan op Manhatten, en goed eten. Wat heel leuk is, is om vanaf Wall street de hele Broadway omhoog te lopen en onderweg in een traditioneel Joods restaurant shoarma te gaan eten.