int(90)
1 - 4 dagen
Vlucht, Auto
New York
198,-

Wie een weekend The Big Apple op het programma heeft staan, moet één ding absoluut leren: de kunst van het combineren. De stad is te groot om alle bezienswaardigheden op je gemak te bekijken en van je lijstje af te strepen. Je zult dus een aantal activiteiten moeten combineren, pas dan haal je het maximale uit je stedentrip. Ben je toe aan een lekker rustig weekeinde? Ga dan niet naar New York! New York, en in het bijzonder Manhattan, is een stad die het uiterste van je vergt. Je kunt van de vroege morgen tot in de late avond of nacht bijzondere dingen zien en beleven. Op deze pagina lees je welke mogelijkheden er zijn om New York te bezoeken.

Vervoer in New York

Het combineren van activiteiten begint al bij aankomst. Waarom zou je met het openbaar vervoer naar je hotel gaan? Zeker als je met meerdere personen reist is het slim – en goedkoper – om gewoon een taxi te nemen: koffers inladen en wegwezen. Ligt het hotel in de buurt van Central Park? Vraag de chauffeur er doorheen te rijden. Heb je dat alvast gezien! Ondanks het uitstekende metronetwerk op Manhattan zie je dat veel mensen korte afstanden lopend afleggen. De gemiddelde New Yorker loopt snel, slenteren is er niet bij. Probeer zoveel mogelijk te wandelen. Op die manier zie je veel meer van de stad dan vanuit een metrostel in een donkere tunnel.

Verblijven in New York

Ontbijten kun je natuurlijk in het hotel doen, maar veel leuker is het om gewoon de straat op te gaan en ergens een ontbijtje te scoren. Je bent zeker niet de enige. De meeste New Yorkers ontbijten buiten de deur. Wist je dat veel appartementen in New York geen keuken hebben? Voor de lunch geldt hetzelfde. Zoek een plaatsje met uitzicht en laat de stad aan je voorbij trekken. Ben je moe geworden van het lopen? Maak dan een boottochtje rond Manhattan. In een relatief korte tijd krijg je ontzettend veel te zien. Ook het avondeten is een kwestie van combineren. China Town moet je beslist ‘s avonds zien. Je kunt er dan gelijk eten. Op je maaltijd hoef je niet lang te wachten, in New York gaat immers alles snel.