int(90)
1 - 14 dagen
Vlucht, Auto
New York
24,-

New York City is voor velen een enorme trekpleister en jaarlijks reizen dan ook ontelbaar veel mensen naar de Big Apple. Ze doen een korte stedentrip, zijn op zakenreis, of op doorreis naar een andere bestemming in de Verenigde Staten. Met name Manhattan is in trek: het is een intens bruisende plek vol bezienswaardigheden. De stad wordt wel bezongen als de ‘city that never sleeps’ en dat is niet voor niets. Er is altijd iets te beleven, of je nu een voorstelling of expositie wilt zien, een concert of sportwedstrijd wilt bijwonen, of gewoon wilt winkelen en de stad bekijken.

Vergelijk direct Hostel New York aanbieders

De delen van New York

Zoals veel steden, die door grote aantallen toeristen worden bezocht, is NYC bepaald niet goedkoop. Wanneer je niet veel wilt besteden aan verblijfkosten – omdat je er toch alleen slaapt en verder de hele dag de hort op bent – doe je er goed aan voorafgaand aan de reis research te doen naar mogelijkheden om voordelig de nacht door te brengen. Het is daarbij belangrijk om je te oriënteren op die delen van de stad, die centraal liggen en van waaruit de belangrijkste attracties goed bereikbaar zijn zonder eerst stukken van de stad te moeten doorkruisen, die voor jou tijdens je korte verblijf niet van belang zijn. Hoewel het openbaar vervoer redelijk betaalbaar is, zie je te voet het meest en het is het voordeligst. Je kunt kiezen voor de Midtown, het gebied rond Central Park, of juist Downtown iets zoeken en daarbij dan nog een specifiek gebied kiezen als de East Village, Tribeca, of SoHo.

Low budget verblijven in New York

Verreweg het voordeligst breng je de nacht door in een hostel. De accommodatie is goedkoop, maar biedt weinig luxe en naast gedeeld sanitair, deel je ook niet zelden een slaapkamer. Jongeren vinden dat zeker geen bezwaar: het biedt de kans te socializen met leeftijdgenoten. In sommige gevallen is verblijf in een hostel gebonden aan een leeftijdsgrens van vijfendertig jaar. De prijzen variëren sterk en als je goed zoekt lukt het beslist een low budget plek te vinden. Vanaf circa $23 tot $55 kun je goed uitrusten van een enerverende dag.